Blog

L'exposició sobre òpera que ofereix La Caixa aquests dies a Montjuïc m'ha fet recordar com vaig agafar gust a aquest gènere musical, quan tenia vint anys, a Viena. Fins aleshores, per mi l'òpera no passava de ser una afició sobretot dels avis paterns, que anaven sovint al Liceu ‒una institució que em semblava absolutament resclosida i conservadora‒ mudats com si fos cap d'any.

Comparteix

Processó del Krampus a Graz

Fa més de deu anys, per aquestes dates, vaig visitar la ciutat de Graz per primer cop amb una amiga que és d'allà. L'endemà era Sant Nicolau, una festa que al centre d'Europa mantenen viva i celebren el 5 i 6 de desembre, i a la nit vam sortir a veure la processó del Krampus. El Krampus és l'antítesi, el mirall pervers de Sant Nicolau, que al segle IV i des de Mira (avui Turquia) va fer-se un nom a tot Europa amb els seus miracles, apadrinant nens i ajudant les noies pobres a completar el seu dot perquè no haguessin de caure en la mala vida.

Comparteix

Palau de l'Almudaina (Mallorca)

Quan Rosselló-Pòrcel va fer entrar el vaixell Jaume I a la Rambla de ciutat a cop de quilla, en uns versos bestials i visionaris de l'hivern del 1935, faltaven molts anys perquè el centre de Palma es convertís en un formiguer de turistes.

Comparteix

Pages

Subscribe to RSS - blogs